Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22073
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 ks Česnek
1 ks Cibule
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Rýže loupaná
500 g Sépie
1 polévková lžíce Sůl
50 g Sýr Parmezán
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 391kJ
22% Sacharidy 78 g
13% Tuky 10 g
58% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 31 g

Rizoto ze sépie postup přípravy receptu:

1

Sépii omyjeme, odřežeme hlavu, kůži, vnitřnosti a sépiovou kost. To vyhodíme. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem a odložíme ho.

2

Sépii znovu omyjeme a nakrájíme i s chapadly na malé kousky.

3

V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli,přidáme k ní kousky masa a vše orestujeme dozlatova.

4

K orestovanému masu přidáme drobně pokrájený česnek, propranou rýži,

5

víno, sůl, pepř a barvivo z váčku. Vše promícháme, podlijeme 1-2 dl bílého vína a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby můžeme přilít trošku vody.

6

Černé rizoto servírujeme posypané strouhaným parmezánem a drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept