Rizoto s krevetami a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s krevetami a vínem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 22077 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Krevety tygří - loupané |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 148,8mg |
Draslík | 183,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř bílý, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s krevetami a vínem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci ve slané vodě předvaříme dobře promytou rýži do poloměkka, scedíme ji a odložíme do mísy. |
2 | V druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vyloupané krevety, drobně pokrájenou zelenou petržel, osolíme, opepříme, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut. |
3 | Pak přidáme rýži, přilijeme bílé víno a dusíme do doby, až se šťáva odpaří. |
4 | Podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem. |