Recept

Rizoto s krevetami a vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 22077
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Krevety tygří - loupané
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 687kJ
26% Sacharidy 93 g
15% Tuky 11 g
30% Sodík 591 mg
77% Bílkoviny 43 g

Rizoto s krevetami a vínem postup přípravy receptu:

1

V hrnci ve slané vodě předvaříme dobře promytou rýži do poloměkka, scedíme ji a odložíme do mísy.

2

V druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vyloupané krevety, drobně pokrájenou zelenou petržel, osolíme, opepříme, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut.

3

Pak přidáme rýži, přilijeme bílé víno a dusíme do doby, až se šťáva odpaří.

4

Podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept