Recept

Kynuté knedlíky (přílohové)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2208

Ingredience

20 g Cukr krupice
30 g Droždí
650 ml Mléko polotučné
1400 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Sůl
40 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
31% Sacharidy 110 g
4% Tuky 3 g
44% Sodík 889 mg
31% Bílkoviny 17 g

Kynuté knedlíky (přílohové) postup přípravy receptu:

1

Droždí rozmícháme s cukrem, zředíme trochou vlažného mléka, přidáme malou část prosáté mouky a rozmícháme, až vznikne těsto - kvásek, který necháme na teple vykynout.

2

Do zbylé mouky přidáme sůl, vejce rozmíchané ve vlažném mléce, kvásek, vše zamícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Těsto necháme na teple vykynout.

3

Vykynuté těsto rozválíme na tlustší plát a vytvoříme oválné bochánky, které necháme kynout.

4

Vykynuté knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 10-12 minut. Během vaření knedlíky obracíme a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyprchala pára.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept