Jednoduchý recept

Úhoř s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22081
Kategorie: Maso

Ingredience

česneková zálivka
8 stroužek Česnek
0,5 ks Citrony
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Sůl
Úhoř s česnekem
0,5 dl Olej olivový
1 ks Úhoř říční

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,240 kcal
Kilojoule 5 187kJ
2% Sacharidy 5 g
152% Tuky 114 g
12% Sodík 245 mg
90% Bílkoviny 51 g

Úhoř s česnekem postup přípravy receptu:

1

Čerstvého úhoře stáhneme, odřežeme hlavu, vykucháme a dobře omyjeme.

2

Pak mu nožem po celém těle uděláme zářezy do 5 mm. Dáme ho do vymaštěné zapékací mísy.

3

Připravíme česnekovou zálivku: do misky dáme lžíci vinného octa, 0.5 dl olivového oleje, drobně pokrájené stroužky česneku a omyté petrželové natě, oloupaný a nadrobno nakrájený citron bez jadýrek, pepř a sůl. Dobře promícháme a celého úhoře polijeme. Pečeme 30 minut a poléváme výpekem v troubě předehřáté na 175 °C.

4

Takto upraveného úhoře servírujeme s uvařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept