Úhoř s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř s česnekem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22081 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
česneková zálivka | |
---|---|
8 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Úhoř s česnekem | |
0,5 dl | Olej olivový |
1 ks | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 4,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olej olivový, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvého úhoře stáhneme, odřežeme hlavu, vykucháme a dobře omyjeme. |
2 | Pak mu nožem po celém těle uděláme zářezy do 5 mm. Dáme ho do vymaštěné zapékací mísy. |
3 | Připravíme česnekovou zálivku: do misky dáme lžíci vinného octa, 0.5 dl olivového oleje, drobně pokrájené stroužky česneku a omyté petrželové natě, oloupaný a nadrobno nakrájený citron bez jadýrek, pepř a sůl. Dobře promícháme a celého úhoře polijeme. Pečeme 30 minut a poléváme výpekem v troubě předehřáté na 175 °C. |
4 | Takto upraveného úhoře servírujeme s uvařenou rýží. |