Jednoduchý recept

Rizoto s mušlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22086
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kg Mušle slávky
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř 4 barev
4 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 733kJ
22% Sacharidy 79 g
21% Tuky 16 g
61% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g
Rizoto s mušlemi

Rizoto s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Mušle pořádně očistíme, vložíme do hrnce a při mírné teplotě zahříváme tak dlouho, až se otevřou. Během té doby několikrát hrncem zatřeseme.

2

Mezitím v druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli.

3

Z otevřených mušlí vybereme maso, přidáme k cibuli, vmícháme rajčatový protlak, drobně nasekaný česnek, dobře promytou rýži, zamícháme a krátce osmažíme.

4

Pak zalijeme 2 dl bílého vína a vodou tak, aby všechny suroviny byly pod hladinou.

5

Zakryjeme pokličkou a vaříme do doby, než bude rýže měkká. Pokud je potřeba, můžeme dolít trošku vody.

6

Hotové rizoto osolíme a opepříme podle chuti až nakonec.

7

Podáváme posypané strouhaným sýrem a drobně pokrájenou petrželkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept