Rizoto s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s mušlemi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22086 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Mušle slávky |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř 4 barev |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 977,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mušle slávky, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Mušle pořádně očistíme, vložíme do hrnce a při mírné teplotě zahříváme tak dlouho, až se otevřou. Během té doby několikrát hrncem zatřeseme. |
2 | Mezitím v druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli. |
3 | Z otevřených mušlí vybereme maso, přidáme k cibuli, vmícháme rajčatový protlak, drobně nasekaný česnek, dobře promytou rýži, zamícháme a krátce osmažíme. |
4 | Pak zalijeme 2 dl bílého vína a vodou tak, aby všechny suroviny byly pod hladinou. |
5 | Zakryjeme pokličkou a vaříme do doby, než bude rýže měkká. Pokud je potřeba, můžeme dolít trošku vody. |
6 | Hotové rizoto osolíme a opepříme podle chuti až nakonec. |
7 | Podáváme posypané strouhaným sýrem a drobně pokrájenou petrželkou. |