Salamis - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salamis
Salamis
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
700 g | Filé z aljašské tresky |
250 g | Okurka salátová |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
5 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
5 ks | Rajčata |
5,5 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 685,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 129,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salamis postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje na kterém zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní drobně pokrájený česnek a položíme plátky rybího filé. Zalijeme 2 dl bílého vína, zakryjeme poličkou a necháme dusit. |
3 | Papriky omyjeme. zbavíme jadřinců a nakrájíme na kroužky. Omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky, oloupanou okurku pokrájíme na nudličky. |
4 | V druhé pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, na kterém pod pokličkou podusíme papriky, za chvilku k nim přidáme okurku a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme dusit pod pokličkou asi 10 minut. |
5 | Podušenou zeleninu přendáme na rybí filé, zakryjeme a spolu dusíme ještě 10 minut. |
6 | Rybí filé servírujeme s drobně pokrájenou petrželkou. |