Vařená ryba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená ryba
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 22095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Petržel kořen |
1 kg | Štika obecná |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 516,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená ryba postup přípravy receptu:
1 | K tomuto pokrmu můžeme použít i více druhů sladkovodních ryb. |
2 | Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, do které dáme vařit očištěnou pokrájenou kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, vodu osolíme. Vaříme 10-15 minut, ryby vytáhneme z vývaru, poklademe na mísu, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme rozpuštěným máslem. |
3 | Podle chuti můžeme přiložit k rybám i uvařenou zeleninu. |