Pampeliškový salát se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pampeliškový salát se škvarky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22096 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
Pampeliškový salát se škvarky | |
500 g | Pampeliškové listy |
100 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 496,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Pampeliškové listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pampeliškový salát se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Listy pampelišek důkladně opláchneme, potrháme na menší kusy a dáme do mísy. |
2 | Škvarky rozehřejeme a položíme na pampeliškové listy. |
3 | V hrnečku rozmícháme 2 lžíce slunečnicového oleje (Vegetol) s 2 lžícemi octa a špetkou soli, touto zálivkou přelijeme teplé škvarky. |
4 | Vše promícháme a podáváme. |