Ztracené vejce - Polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracené vejce - Polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22097 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Olej olivový |
15 g | Pažitka |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
15 ml | Voda pitná |
940 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 75,6mg |
Vláknina | 187,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracené vejce - Polévka postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme nastrouhaný parmezán s vodou a 1 vejcem. Dáme stranou. V hrnci na olivovém oleji osmahneme pažitku asi 1-2 minuty na mírném plameni. Potom přilijeme kuřecí vývar a stáhneme plamen, aby nám vývar lehce pobublával. Druhé vejce rozšleháme a přidáme k vývaru. Minutu pomalu mícháme. |
2 | Odstavíme a můžeme podávat. |