Hovězí plátky na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky na slanině
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 221 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
25 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 59,8mg |
Draslík | 58,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 4,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky na slanině postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku a vyjmeme. |
2 | Do tuku po opékání masa přidáme zbylý tuk a v něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Mírně ji podlijeme vodou. |
3 | Do základu vložíme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou. |
4 | Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník zpět na maso, přisolíme a přidáme na kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu. Vše ještě krátce povaříme a podáváme. |