Makový závin s pikantním džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makový závin s pikantním džemem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2211 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
50 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
6 polévková lžíce | Džem rybízový |
80 g | Mák mletý |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 111,1mg |
Draslík | 100,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem rybízový, Mák mletý, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makový závin s pikantním džemem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Vmícháme mletý mák, polohrubou mouku, citronovou kůru a ušlehaný sníh z bílků. |
2 | Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli máslem a posypali polohrubou moukou. Dáme do předehřáté trouby zvolna péci. |
3 | Po vyjmutí z trouby překlopíme upečený plát na kus pečícího papíru, povrch potřeme rybízovým džemem a pomocí papíru stočíme plát do rolády. |
4 | Závin necháme vychladnout a pak jej pocukrujeme nebo přelijeme citronovou polevou. |