Chňapal na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chňapal na zázvoru
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22111 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
500 g | Chňapal červený |
2 ks | Cibulka jarní |
20 ml | Olej sezamový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
20 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Olej sezamový, Paprika červená, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chňapal na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Ryby nařízneme napříč, vetřeme sůl, pepř a olej. Pak je položíme na pařák na pergamenový papír, posypeme je zázvorem a nasekanou chilli papričkou a vaříme je přibližně čtrnáct minut. |
2 | Podáváme s jarními cibulkami a červenou paprikou. |