Recept

Opilý zelenivový vývar

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22113

Ingredience

2 ks Bobkový list
5 g Celer bulvový
10 g Cibule
100 g Mrkev kořen
15 ml Ocet vinný
1 g Pepř černý mletý
5 g Petržel kořen
10 g Pórek
2 g Sůl
1 g Tymián sušený
900 ml Voda pitná
900 ml Víno bílé
1 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 562kJ
2% Sacharidy 6 g
51% Tuky 38 g
7% Sodík 145 mg
1% Bílkoviny 0 g

Opilý zelenivový vývar postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, víno a ocet. Do připravené tekutiny přidáme očištěnou a na kostky pokrájenou zeleninu a vaříme do změknutí.

2

Jakmile zelenina změkne, vývar přelijeme přes síto. Samotný vývar přivedeme k varu. Zeleninu nevyhazujeme, odstraníme pouze koření. Jakmile se z vývaru odpaří část tekutiny, smícháme se zeleninou a vše rozmixujeme. Vznikne omáčka, kterou ochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept