Opilý zelenivový vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilý zelenivový vývar
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22113 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 g | Celer bulvový |
1 g | Česnek |
10 g | Cibule |
100 g | Mrkev kořen |
15 ml | Ocet vinný |
1 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kořen |
10 g | Pórek |
2 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
900 ml | Víno bílé |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 123,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilý zelenivový vývar postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, víno a ocet. Do připravené tekutiny přidáme očištěnou a na kostky pokrájenou zeleninu a vaříme do změknutí. |
2 | Jakmile zelenina změkne, vývar přelijeme přes síto. Samotný vývar přivedeme k varu. Zeleninu nevyhazujeme, odstraníme pouze koření. Jakmile se z vývaru odpaří část tekutiny, smícháme se zeleninou a vše rozmixujeme. Vznikne omáčka, kterou ochutíme solí a pepřem. |