Recept

Sladký bramborový koláč po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22114

Ingredience

350 g Brambory sladké (Batáty)
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka jarní
1,5 kávová lžička Cukr krupice
30 g Houby sušené
60 g Klobása uzená
0,3 kávová lžička Koření pěti vůní
20 g Krevety tygří - loupané
200 g Mouka rýžová
80 ml Olej stolní
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
60 g Ředkev
4 kávová lžička Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 030kJ
9% Sacharidy 31 g
15% Tuky 11 g
2% Sodík 43 mg
10% Bílkoviny 6 g

Sladký bramborový koláč po čínsku postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku a 300 ml vlažné vody, umícháme těsto a necháme chvíli odpočinout.

2

Polovinu nasekané šalotky a předem namočených a nakrájených krevet smažíme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, 320 ml vody a vaříme. Po chvíli plamen stáhneme a přimícháme těsto, sůl, pepř, cukr a vaříme na mírném plameni, důkladně promícháme. Poté vše dáme do vymazaného pekáčku a vložíme do pařáku, pokrm vaříme na páře asi jednu hodinu.

3

Zbytek šalotky smažíme na oleji, přidáváme krevety, houby, ředkev a klobásu nakrájenou na kousky. Po třech minutách přidáváme sůl, pepř, omáčku a koření pěti vůní. Směsí polijeme hotový koláč.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept