Recept

Marinovaná červená řepa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22120
Kategorie: Marinády

Ingredience

marináda
1 ks Bobkový list
80 g Cukr krupice
5 ks Hřebíček
1,5 dl Ocet vinný
15 ks Pepř černý celý
60 g Sůl
7,5 dl Voda pitná
Marinovaná červená řepa
2 kg Červená řepa
2 ks Cibule
1 ks Křen

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 178kJ
19% Sacharidy 68 g
3% Tuky 2 g
126% Sodík 3 g
18% Bílkoviny 10 g

Marinovaná červená řepa postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme marinádu.

2

Dáme vařit 7,5 dl vody, do které přidáme 1,5 dl vinného octa,

3

80 g cukru, 15 zrnek pepře, 60 g soli, 1 bobkový list a 5 hřebíčků, vše povaříme 3-5 minut a necháme vychladnout.

4

Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Oloupaný omytý křen nakrájíme na tenká kolečka. Řepu, křen a cibuli poskládáme do čistých zavařovacích sklenic, zalijeme marinádou, uzavřeme celofánem a necháme uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept