Marinované artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované artyčoky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22122 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
marináda | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
1 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
0,3 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
Marinované artyčoky | |
400 g | Artyčoky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 458,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Artyčoky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky (8 ks) opláchneme, odstraníme jim vnější tvrdé listy a odkrojíme stonky. |
2 | Do hrnce dáme vařit 2 dl vody, přilijeme 2 dl bílého vína, 1 dl olivového oleje, přidáme bobkový list, 5 zrnek pepře, šťávu z 1 citronu a sůl podle chuti. |
3 | Do vařící marinády vložíme artyčoky a vaříme do změknutí. |
4 | Hrnec s marinádou i artyčoky dáme vychladit. |