Vepřové plněné bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plněné bochánky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22125 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 kávová lžička | Droždí |
1,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Omáčka Tahini |
40 ml | Omáčka ústřicová |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřové maso libové |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 35,5mg |
Draslík | 385,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka Tahini, Omáčka ústřicová, Šalotka, Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plněné bochánky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme droždí, cukr, vodu a směs necháme deset minut v teple. |
2 | Prosejeme mouku, sůl a smícháme je s lžící oleje a odleženým kváskem. Těsto zpracováváme asi deset minut, pak je necháme ve vymazané míse kynout dvě až tři hodiny. |
3 | Na oleji osmahneme nakrájené šalotky, prolisovaný česnek a nakrájené maso, po několika minutách přilijeme omáčky a víno. Vše podusíme doměkka. |
4 | Těsto vyválíme, rozdělíme asi na deset porcí, do každé vložíme náplň a bochánky zabalíme. Na pečícím papíru je vaříme na páře asi půl hodiny. |