Recept

Kuřecí prsa s červenými hrozny a vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 22126
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
5 ml Citronová šťáva
1 špetka Estragon
250 g Hroznové víno
6 ks Kuřecí prsa
20 ml Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 104kJ
6% Sacharidy 22 g
13% Tuky 10 g
25% Sodík 510 mg
119% Bílkoviny 67 g

Kuřecí prsa s červenými hrozny a vínem postup přípravy receptu:

1

Mouku, bazalku nasekanou na jemno, sušený estragon, sladkou papriku, sůl a pepř smícháme v misce na směs, ve které obalíme kuřecí prsa.

2

V pánvi s masivním dnem prudce rozehřejeme olej a máslo a vložíme obalené maso na pánev. Dáváme pozor, abychom se nepostříkali horkým olejem. Maso restujeme z obou stran dozlata, přidáme prolisovaný česnek a opékáme ještě 1 minutu. Přilijeme víno, přiklopíme a na mírném plameni povaříme asi 5 minut do úplného změknutí masa.

3

Přidáme citronovou šťávu s vývarem a rozpůlené červené hrozny a uvedeme do varu. Poté vyjmeme kuře a hrozny a obojí přesuneme na předehřátý servírovací talíř, maso udržujeme stále teplé. Omáčku ještě dovaříme tak, aby nám z původního objemu zůstala jen polovina.

4

Vzniklou omáčkou pokapeme maso a hrozny a dozdobíme čerstvou petrželkou nasekanou najemno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept