Kuřecí frikasé na vinném octu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí frikasé na vinném octu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 22127 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
900 g | Kuřecí stehna |
80 ml | Ocet vinný |
20 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
60 ml | Olej olivový |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ml | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 896,6mg |
---|---|
Cholesterol | 220,5mg |
Draslík | 689,1mg |
Vláknina | 849,8mg |
Vitamín A | 378,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Kuřecí stehna, Ocet vinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí frikasé na vinném octu postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna odkrojíme od kosti, nakrájíme na menší kousky, které omyjeme a osušíme. |
2 | Olivový olej si rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm kuřecí kousky, které jsme osolili a důkladně opepřili. |
3 | Po osmahnutí kousky masa vytáhneme na talíř, otřeme si pánev do sucha a do pánve nalijeme panenský olivový olej, který na mírném plameni rozehřejeme. Přidáme do něj ančovičky, rozmarýn a česnek a restujeme za stálého míchání až do doby, kdy nám restovaná směs začne vonět. |
4 | Kousky masa vrátíme zpět na pánev, promícháme s restovanou směsí, přidáme vinný ocet a necháme několik minut probublat. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut do změknutí kuřete. V případě potřeby můžeme přilít trochu vody. |
5 | Balsamico ocet vlijeme na pánev těsně před stáhnutím z plamene, tento ocet dodá masu zvláštní skvělou chuť. |
6 | Podáváme s opečenými brambory s několika snítkami rozmarýnu. |