Recept

Kuřecí frikasé na vinném octu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 22127
Kategorie: Maso

Ingredience

5 ks Ančovička - filety
2 stroužek Česnek
900 g Kuřecí stehna
80 ml Ocet vinný
20 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
60 ml Olej olivový
40 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
10 ml Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 059kJ
1% Sacharidy 3 g
73% Tuky 55 g
16% Sodík 316 mg
94% Bílkoviny 53 g

Kuřecí frikasé na vinném octu postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna odkrojíme od kosti, nakrájíme na menší kousky, které omyjeme a osušíme.

2

Olivový olej si rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm kuřecí kousky, které jsme osolili a důkladně opepřili.

3

Po osmahnutí kousky masa vytáhneme na talíř, otřeme si pánev do sucha a do pánve nalijeme panenský olivový olej, který na mírném plameni rozehřejeme. Přidáme do něj ančovičky, rozmarýn a česnek a restujeme za stálého míchání až do doby, kdy nám restovaná směs začne vonět.

4

Kousky masa vrátíme zpět na pánev, promícháme s restovanou směsí, přidáme vinný ocet a necháme několik minut probublat. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut do změknutí kuřete. V případě potřeby můžeme přilít trochu vody.

5

Balsamico ocet vlijeme na pánev těsně před stáhnutím z plamene, tento ocet dodá masu zvláštní skvělou chuť.

6

Podáváme s opečenými brambory s několika snítkami rozmarýnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept