Vejce s vepřovým na páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s vepřovým na páře
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22130 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
4 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Šalotka |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
50 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
45% Kalorie 893 kcal
Kilojoule 3 736kJ
5% Sacharidy 16 g
86% Tuky 65 g
20% Sodík 395 mg
106% Bílkoviny 60 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 670,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 796,8mg |
Vitamín A | 834,8mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Pepř bílý, Šalotka, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Vejce s vepřovým na páře postup přípravy receptu:
1 | Každé vejce vyklepeme zvlášť do ohnivzdorné misky, přidáme mleté maso, nakrájenou cibulku i šalotku, vývar, pepř, koriandr a promísíme. Můžeme přilít i trochu vody. |
2 | V miskách pak pokrm připravujeme patnáct minut na páře. |