Dušené jehněčí v rýžovém prášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jehněčí v rýžovém prášku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Anýz celý |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
800 g | Jehněčí maso |
15 ml | Omáčka sójová |
73 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 103,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 138,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Rýže loupaná, Sůl, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jehněčí v rýžovém prášku postup přípravy receptu:
1 | Dvě lžíce prolisovaného čerstvého zázvoru necháme stát deset minut ve vroucí vodě. Jehněčí na plátky naklepeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je s omáčkou, šesti plátky zázvoru, čtyřmi prolisovanými stroužky česneku, rozmačkanou cibulkou, chilli papričkami a máčeným zázvorem. Vše necháme v ledničce marinovat asi třicet minut. |
2 | Suchou rýži a hvězdičku anýzu upražíme na pánvi. Rýži pak rozmixujeme v mixéru na prášek. V tom obalíme kousky masa a ty vaříme v páře asi dvacet pět minut. |
3 | Pokrm podáváme s plátky citronu a sójovou omáčkou. |