Recept

Dušené jehněčí v rýžovém prášku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22131
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Anýz celý
4 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
800 g Jehněčí maso
15 ml Omáčka sójová
73 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Zázvor celý
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
6% Sacharidy 20 g
33% Tuky 24 g
3% Sodík 63 mg
43% Bílkoviny 24 g

Dušené jehněčí v rýžovém prášku postup přípravy receptu:

1

Dvě lžíce prolisovaného čerstvého zázvoru necháme stát deset minut ve vroucí vodě. Jehněčí na plátky naklepeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je s omáčkou, šesti plátky zázvoru, čtyřmi prolisovanými stroužky česneku, rozmačkanou cibulkou, chilli papričkami a máčeným zázvorem. Vše necháme v ledničce marinovat asi třicet minut.

2

Suchou rýži a hvězdičku anýzu upražíme na pánvi. Rýži pak rozmixujeme v mixéru na prášek. V tom obalíme kousky masa a ty vaříme v páře asi dvacet pět minut.

3

Pokrm podáváme s plátky citronu a sójovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept