Recept

Jehněčí košíčky na chilli

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22132

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
500 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 ml Olej sezamový
125 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý
1,5 polévková lžíce Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 090kJ
15% Sacharidy 54 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 56 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jehněčí košíčky na chilli postup přípravy receptu:

1

Spojíme mouku, prášek do pečiva, vodu a těsto hněteme asi 5 minut. Potom ho necháme v utěrce 1/2 hodiny odpočinout.

2

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, 1 a 1/2 lžíce prolisovaného česneku, nasekanou chilli papričku, prolisovaný zázvor, kmín a poté směs sejmeme z ohně. Směs smícháme s mletým jehněčím a nasekaným koriandrem.

3

Těsto vyválíme, vyřežeme z něj kolečka, do nich vložíme masovou směs a dobře je uzavřeme. Košíčky potřeme olejem a vaříme je 20 minut na páře, nesmí se ovšem dotýkat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept