Jednoduchý recept

Plněné zelné listy (

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22141
Kategorie: Zelenina

Ingredience

6 plátek Anglická slanina
1 ks Cibule
5 l Hovězí vývar základní
500 g Maso mleté - mix
3 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
1 hrst Strouhanka
1 špetka Sůl
150 g Šunka dušená
3 ks Vejce slepičí
6 plátek Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 070kJ
7% Sacharidy 25 g
265% Tuky 199 g
117% Sodík 2 g
68% Bílkoviny 38 g

Plněné zelné listy ( postup přípravy receptu:

1

Velké zdravé listy zelí vypereme a necháme krátce přejít varem ve vodě. Mleté maso smícháme se strouhankou, drobně nakrájenou cibulí a se šunkou nakrájenou na kostičky, anglickou slaninou, kořením a žloutky. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř.

2

Směs rozprostřeme na připravené a okapané zelné listy, zabalíme, ovineme velkými plátky slaniny a převážeme nití.

3

Závitky naskládáme do kastrolu, přidáme zeleninu (mrkev, pórek, petržel) a cca 45 minut dusíme v hovězím vývaru.

4

Hotové podáváme přelité vývarem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept