Grilovaný losos s řeřichovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný losos s řeřichovým dresinkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22151 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Řeřichový dresink | |
---|---|
1 ml | Citronová šťáva |
1 g | Pepř bílý |
15 g | Řeřicha |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
Grilovaný losos s řeřichovým dresinkem | |
425 g | Brambory zimní |
500 g | Losos obecný |
10 ml | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 241,5mg |
---|---|
Cholesterol | 133,8mg |
Draslík | 416,6mg |
Vláknina | 170,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Řeřicha, Sůl, Losos obecný, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Brambory zimní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný losos s řeřichovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | První čím začneme je řeřichový dresink. Řeřichu nasekáme a přimícháme ke smetaně. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokapeme citronovou šťávou, opět promícháme a necháme dresink uležet. Nyní se pustíme do přípravy lososa. |
2 | Naporcovaného lososa osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Na rozpáleném grilu lososa ugrilujeme z každé strany 5 minut. |
3 | Podáváme s bramborovými plackami, které připravíme ze syrových najemno nastrouhaných brambor. Takto připravené brambory osolíme, opepříme a na oleji opečeme. |
4 | Hotové bramborové placky i lososa namáčíme do řeřichového dresinku. |