Recept

Lilkový salát s černými olivami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 22152
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Česnek
1 ks Cibule
4 ks Lilek
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 dl Olej olivový
100 g Olivy černé
2 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,3 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 403kJ
6% Sacharidy 22 g
43% Tuky 32 g
18% Sodík 351 mg
7% Bílkoviny 4 g

Lilkový salát s černými olivami postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené celé lilky dáme na pekáč a pečeme je při 175°C.

2

Lilky jsou upečené, když je slupka téměř černá.

3

Teplé lilky oloupeme a v hluboké míse vidličkou rozmačkáme na kaši.

4

Přidáme k nim utřený česnek, velmi drobně pokrájenou cibuli a spařená oloupaná rajčata, která jsme pokrájeli na malé kostičky.

5

Ještě přilijeme ocet, olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.

6

Lilkový salát servírujeme tak, že každou porci rozetřeme po talíři a dokola ozdobíme černými olivami a paprikou různé barvy, pokrájenou na kolečka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept