Lilkový salát s černými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkový salát s černými olivami
Lilkový salát s černými olivami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 22152 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Lilek |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 dl | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,3 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 781,3mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Ocet vinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkový salát s černými olivami postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené celé lilky dáme na pekáč a pečeme je při 175°C. |
2 | Lilky jsou upečené, když je slupka téměř černá. |
3 | Teplé lilky oloupeme a v hluboké míse vidličkou rozmačkáme na kaši. |
4 | Přidáme k nim utřený česnek, velmi drobně pokrájenou cibuli a spařená oloupaná rajčata, která jsme pokrájeli na malé kostičky. |
5 | Ještě přilijeme ocet, olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši. |
6 | Lilkový salát servírujeme tak, že každou porci rozetřeme po talíři a dokola ozdobíme černými olivami a paprikou různé barvy, pokrájenou na kolečka. |