Albánský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Albánský salát
Albánský salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 22156 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 g | Hrozinky |
3 dl | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
250 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 10,7mg |
Draslík | 829,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrozinky, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Paprika zelená, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Albánský salát postup přípravy receptu:
1 | Všechnu potřebnou zeleninu předem omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, rajčata spaříme a oloupeme. Uvařené brambory ve slupce též oloupeme. Potom zeleninu nakrájíme na malé kostky a vložíme do mísy. Přidáme ještě drobně pokrájenou cibuli, kopr, zelenou petrželku, omyté hrozinky, mírně osolíme, opepříme a promícháme. |
2 | Ve větším hrnečku si rozmícháme bílý jogurt s olivovým olejem, který vylijeme na salát, znovu promícháme a dochutíme solí. |
3 | Mísu se salátem dáme na několik hodin do chladničky. |
4 | Albánský salát podáváme chlazený. |