Suflé z lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suflé z lososa
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22162 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bazalka |
1 g | Hořčice |
300 g | Losos obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
100 g | Sýr kozí |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 239,3mg |
Draslík | 250,3mg |
Vláknina | 624,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Losos obecný, Sůl, Sýr kozí, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suflé z lososa postup přípravy receptu:
1 | Naporcovaného lososa uvaříme v mléce. Po 15 minutách lososa z mléka vyndáme a necháme vychladnout. Poté z něj odstraníme kosti a kůži a natrháme na kousky. Mléko přelijeme přes jemné síto a přidáme vodu tak, aby celkové množství bylo 300 ml. |
2 | Do rozpuštěného másla přimícháme mouku. Do této směsi pomalu přiléváme mléko zředěné vodou. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hustá omáčka. Ještě do teplé omáčky přimícháme kozí sýr, který jsme předem nakrájeli na kostičky. Do omáčky postupně přidáme žloutky a vše promícháme. Nakonec vmícháme hořcici, nasekanou bazalku, kousky lososa a vše dochutíme solí a pepřem. Z bílků ušleháme sníh, který zlehka vmícháme do těsta. |
3 | Těstem naplníme vymazané zapékací formičky s objemem 1,2 l a průměrem 15 cm. Naplněné formičky dáme do vyhřáte trouby a pečeme 30 minut na 190°C. Suflé má být na povrchu zlatavé. Prostředek nesmí být tekutý, ale má být měkký. Podáváme teplé. |