Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22162
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bazalka
1 g Hořčice
300 g Losos obecný
50 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
100 g Sýr kozí
4 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 237kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 14 g
12% Sodík 235 mg
38% Bílkoviny 22 g

Suflé z lososa postup přípravy receptu:

1

Naporcovaného lososa uvaříme v mléce. Po 15 minutách lososa z mléka vyndáme a necháme vychladnout. Poté z něj odstraníme kosti a kůži a natrháme na kousky. Mléko přelijeme přes jemné síto a přidáme vodu tak, aby celkové množství bylo 300 ml.

2

Do rozpuštěného másla přimícháme mouku. Do této směsi pomalu přiléváme mléko zředěné vodou. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hustá omáčka. Ještě do teplé omáčky přimícháme kozí sýr, který jsme předem nakrájeli na kostičky. Do omáčky postupně přidáme žloutky a vše promícháme. Nakonec vmícháme hořcici, nasekanou bazalku, kousky lososa a vše dochutíme solí a pepřem. Z bílků ušleháme sníh, který zlehka vmícháme do těsta.

3

Těstem naplníme vymazané zapékací formičky s objemem 1,2 l a průměrem 15 cm. Naplněné formičky dáme do vyhřáte trouby a pečeme 30 minut na 190°C. Suflé má být na povrchu zlatavé. Prostředek nesmí být tekutý, ale má být měkký. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept