Bagetka plněná lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagetka plněná lososem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22164 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 ks | Bageta |
20 g | Cibule červená |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 g | Cukr krupice |
500 g | Losos - filety |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
125 g | Salát ledový |
1 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 145g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 793,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Citronová šťáva, Cukr krupice, Losos - filety, Olej slunečnicový, Salát ledový, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagetka plněná lososem postup přípravy receptu:
1 | Na másle opečeme cibuli, cukr, sůl a tymián. Opékáme tak dlouho, dokud cibule nezezlátne a nezkaramelizuje. |
2 | Lososa nakrájíme na nudličky, dle chuti nasolíme, obalíme v mouce a na másle opečeme ze všech stran. Když kousky lososa zezlátnou, sundáme z plotýnky, vše pokapeme citrónovou šťávou a nakonec promícháme. |
3 | Bagetky podélně nakrojíme, zevnitř pomažeme olivovou pastou a plníme natrhaným ledovým salátem, opečenou červenou cibulí, kousky lososa a pokapeme štávou z lososa. |