Tarator - jogurtová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 121 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tarator - jogurtová polévka
Celkový čas: | 121 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22174 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
15 g | Arašídy |
490 g | Jogurt nízkotučný |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 ks | Okurka salátová |
20 ml | Olej olivový |
10 g | Pistácie |
1 špetka | Sůl |
470 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 30,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt nízkotučný, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Pistácie, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tarator - jogurtová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na smíchání jogurtu, vody, olivového oleje, octa a soli si připravíme velký hrnec. Jogurt musíme dobře promíchat s vodou, aby nevznikly hrudky. Odložíme stranou. |
2 | Oloupeme okurku, nakrájíme ji na malé kostičky a přidáme do hrnce. Necháme polévku v lednici vychladit 1-2 hodiny. |
3 | Rozpustíme máslo těsně před podáváním a přidáme loupané pistácie se syrovými, nesolenými a loupanými arašídy. Ty na mírném ohni smažíme asi 1 minutu nebo dokud nedostanou zlatavý nádech. Potom vmícháme do polévky. |
Poznámka
Okurku můžeme pro jinou konzistenci polévky nastrouhat. Přebytečnou vodu odlijeme. Poté přidáme do polévky. Použitím petržele nebo kopru bude mít polévka zase trochu jinou chuť.