Recept

Tarator - jogurtová polévka

  • Izrael (židovský)
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 121 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 22174
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

15 g Arašídy
490 g Jogurt nízkotučný
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 ks Okurka salátová
20 ml Olej olivový
10 g Pistácie
1 špetka Sůl
470 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 960kJ
16% Sacharidy 58 g
54% Tuky 41 g
30% Sodík 607 mg
62% Bílkoviny 35 g

Tarator - jogurtová polévka postup přípravy receptu:

1

Na smíchání jogurtu, vody, olivového oleje, octa a soli si připravíme velký hrnec. Jogurt musíme dobře promíchat s vodou, aby nevznikly hrudky. Odložíme stranou.

2

Oloupeme okurku, nakrájíme ji na malé kostičky a přidáme do hrnce. Necháme polévku v lednici vychladit 1-2 hodiny.

3

Rozpustíme máslo těsně před podáváním a přidáme loupané pistácie se syrovými, nesolenými a loupanými arašídy. Ty na mírném ohni smažíme asi 1 minutu nebo dokud nedostanou zlatavý nádech. Potom vmícháme do polévky.

Poznámka

Okurku můžeme pro jinou konzistenci polévky nastrouhat. Přebytečnou vodu odlijeme. Poté přidáme do polévky. Použitím petržele nebo kopru bude mít polévka zase trochu jinou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept