Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22176
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 ks Brambory
2 ks Červená řepa
1,5 dl Jogurt bílý
1 kávová lžička Ocet vinný
500 g Okurky
0,5 dl Olej olivový
100 g Olivy černé
100 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 596kJ
15% Sacharidy 54 g
52% Tuky 39 g
43% Sodík 867 mg
38% Bílkoviny 21 g

Balkánský salát postup přípravy receptu:

1

Brambory a červenou řepu omyjeme. Zvlášť uvaříme brambory a zvlášť uvaříme řepu. Oba druhy zeleniny vaříme doměkka. Scezené a vychladlé oloupeme, nakrájíme na stejné kostičky a dáme do mísy.

2

Uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme je, pokrájíme na kostičky a spolu s kostkami nakrájené salátové okurky přidáme do mísy k bramborám.

3

Ještě přidáme posekané vlašské ořechy a pokrájené černé olivy na kolečka.

4

Všechny ingredience v míse polijeme bílým jogurtem, olejem, ochutíme solí, octem, pepřem a promícháme.

5

Balkánský salát podáváme vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept