Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22177
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Lilek
2 dl Olej olivový
500 g Paprikové lusky čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 177kJ
5% Sacharidy 18 g
69% Tuky 52 g
25% Sodík 494 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pindžur s česnekem postup přípravy receptu:

1

Lilky, rajčata a papriky omyjeme, osušíme a dáme na plech. Pečeme v troubě přibližně 30 minut při 180°C.

2

Opečená zelenina má téměř černě zbarvenou slupku, potom ji dáme do hrnce, přikryjeme pokličkou a necháme "zapařit", aby se nám lépe slupky stáhly. Všechnu zeleninu sloupneme a paprikám odstraníme jádřince.

3

Lilky, papriky a rajčata pomeleme na masovém strojku, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme drobně pokrájený česnek, dosolíme podle chuti, pokapeme citronovou šťávou, polijeme olivovým olejem a promícháme.

4

Oleje přidáváme po troškách jen tolik, aby jej zelenina dostatečně vsákla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept