Recept

Chřestová polévka s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 22181

Ingredience

910 g Chřest bílý
2 ks Cibulka jarní
14 g Máslo čerstvé
15 ml Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
830 ml Vývar zeleninový
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 697kJ
6% Sacharidy 22 g
9% Tuky 7 g
41% Sodík 820 mg
14% Bílkoviny 8 g

Chřestová polévka s česnekem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si chřest tak, že odkrojíme tvrdé konce výhonků a očistíme jej. Nakrájíme na přibližně 4 cm dlouhé kousky.

2

Do velkého hrnce vlijeme olivový olej a osmažíme najemno nakrájenou jarní cibulku s celými stroužky česneku, dokud nezměknou a nezhnědnou. Přimícháme chřest, přikryjeme pokličkou a necháme ho 10-15 minut podusit. V té chvíli vytáhneme 5-6 kousků chřestu na ozdobu polévky. Potom přidáme máslo, sůl, pepř, vývar a občasným mícháním přivedeme polévku k varu. Jen co polévka začne pobublávat, snížíme plamen a v částečně přikrytém hrnci necháme 20-25 minut provařit. Pomocí ponorného mixéru nebo kuchyňského robotu polévku rozmixujeme dohladka.

3

Naservírovanou polévku ozdobíme zbývajícím chřestem.

Poznámka

Ještě můžeme každou porci ozdobit 1 lžičkou BBB jogurtu. Chřest má vysoký obsah kyseliny folátové - vitamín z B komplexu, kterého lidé, trpící střevními onemocněními, mají nedostatek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept