Fazolový salát s citronovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s citronovou šťávou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22185 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
300 g | Fazole bílé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Fazole bílé, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s citronovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Fazole si namočíme den předem do studené vody. |
2 | Druhý den fazole v té samé vodě povaříme 5-7 minut, potom vodu slijeme, dáme čistou vodu a vaříme fazole doměkka. Vaříme je přibližně 45 minut podle velikosti. |
3 | Měkké fazole scedíme, dáme do mísy a přidáme k nim drobně pokrájenou cibuli, drobně pokrájenou zelenou petrželku, sůl podle chuti, slunečnicový olej a šťávu z 1 citronu. |
4 | Vše dobře promícháme, dáme do chladničky vychladit a podáváme. |