Dršťky v jablečném moštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťky v jablečném moštu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22186 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1000 g | Dršťky vařené |
2 l | Džus jablečný |
2 ks | Jablka |
15 g | Kmín celý |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 398,5mg |
Draslík | 866,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 114,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 219,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Dršťky vařené, Džus jablečný, Jablka, Kmín celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťky v jablečném moštu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a necháme na másle zesklovatět. Poté přidáme dršťky - předvařené v osolené vodě - a asi 10 minut vaříme. |
2 | Dále vše zalijeme moštem se šťávou z pečeně (kterou případně můžeme nahradit bujónem) - povaříme a ochutíme kmínem, případně dokořeníme pepřem a solí - vaříme ještě 30 minut. |
3 | Těsně před podáváním doplníme citrónovou šťávou a obložíme čtvrtkami jablek. |