Recept

Fazolový salát pálivý

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22189
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 stroužek Česnek
500 g Fazole bílé
2 dl Olej slunečnicový
4 ks Paprikové lusky čerstvé
4 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 900 kcal
Kilojoule 3 767kJ
24% Sacharidy 85 g
69% Tuky 52 g
13% Sodík 268 mg
55% Bílkoviny 31 g

Fazolový salát pálivý postup přípravy receptu:

1

Bílé nebo barevné fazole namočíme den předem do studené vody.

2

Druhý den v té samé vodě vaříme fazoli ještě asi 5 minut,

3

potom fazoli scedíme, přilijeme k ní čistou vodu, osolíme a vaříme doměkka přibližně 45-60 minut.

4

Mezitím si v druhém hrnci uvaříme doměkka omyté celé pálivé papriky. Vaříme je asi 25 minut. Měkké papriky slijeme a necháme chvíli v hrnci pod pokličkou "zapařit", aby se lépe slouply. Papriky zbavíme slupky, stopek a jádřinců, dáme do mísy a rozmačkáme je vidličkou.

5

K paprikám přidáme scezené měkké fazole, drobně pokrájený česnek, olej a sůl podle chuti, dobře vše promícháme a dáme vychladit.

6

Fazolový salát při servírování ozdobíme čtvrtkami omytých rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept