Fazolový salát pálivý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát pálivý
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22189 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
500 g | Fazole bílé |
2 dl | Olej slunečnicový |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,8mg |
Vitamín E | 21,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé, Olej slunečnicový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Fazolový salát pálivý postup přípravy receptu:
1 | Bílé nebo barevné fazole namočíme den předem do studené vody. |
2 | Druhý den v té samé vodě vaříme fazoli ještě asi 5 minut, |
3 | potom fazoli scedíme, přilijeme k ní čistou vodu, osolíme a vaříme doměkka přibližně 45-60 minut. |
4 | Mezitím si v druhém hrnci uvaříme doměkka omyté celé pálivé papriky. Vaříme je asi 25 minut. Měkké papriky slijeme a necháme chvíli v hrnci pod pokličkou "zapařit", aby se lépe slouply. Papriky zbavíme slupky, stopek a jádřinců, dáme do mísy a rozmačkáme je vidličkou. |
5 | K paprikám přidáme scezené měkké fazole, drobně pokrájený česnek, olej a sůl podle chuti, dobře vše promícháme a dáme vychladit. |
6 | Fazolový salát při servírování ozdobíme čtvrtkami omytých rajčat. |