Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2219

Ingredience

1 ks Citrony
190 g Cukr krupice
30 g Droždí
100 g Hrozinky
100 g Mandle
410 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pohanková
200 g Mouka pšeničná celozrnná
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Mák mletý
90 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
125 g Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 2 998kJ
21% Sacharidy 75 g
55% Tuky 41 g
7% Sodík 145 mg
31% Bílkoviny 18 g

Kynutý makový koláč postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme oba druhy mouky, uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme 160ml teplého mléka. Vše dohladka rozmícháme a na teplém místě necháme asi 20minut kynout.

2

Poté do těsta zapracujeme 40g cukru, špetku soli, 60g másla, vejce a 1 žloutek. Zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

3

Mezitím přivedeme k varu zbylé mléko smíchané s mákem, 150g cukru, nastrouhanou citronovou kůrou a 30g másla. Nakonec přidáme rozinky, necháme vychladnout.

4

Troubu předehřejeme na 200C.

5

Plech vyložíme pečícím papírem a z vykynutého těsta na něm vyválíme plát. Na těsto rozprostřeme připravenou hmotu z máku.

6

Hladkou mouku, hnědý cukr, nasekané mandle a rostlinný tuk promneme mezi prsty a vytvoříme drobenku. Posypeme jí koláč a pečeme asi 30minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept