Salát z fazolových lusků s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolových lusků s olivami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22190 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
400 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Sýr balkánský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 22,3mg |
Draslík | 382,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Fazolové lusky zelené, Olivy nakládané, Pepř bílý, Sůl, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fazolových lusků s olivami postup přípravy receptu:
1 | Mladé fazolové lusky očistíme, omyjeme a uvaříme je ve slané vodě doměkka. Uvařené scedíme a celé dáme do mísy. Přidáme k nim olivy (bez pecek), které pokrájíme na kolečka a některé necháme vcelku. |
2 | Ještě k luskám přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, olivový olej, sůl a pepř podle chuti a citronovou šťávu. |
3 | Lehce promícháme a dáme do chladničky asi na 2 hodiny. |
4 | Při servírování každou porci posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. |