Větrníky s krémem a čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Větrníky s krémem a čokoládou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22191 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
230 g | Čokoláda na vaření |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 ml | Likér čokoládový |
75 g | Mouka polohrubá |
60 ml | Smetana 12% (konzumní) |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
80 ml | Tuk rostlinný |
3 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 262,9mg |
Draslík | 78,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tuk rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Likér čokoládový, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Větrníky s krémem a čokoládou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci necháme rozpustit tuk se šálkem vody. Pak kastrůlek sundáme z plamene a přidáme mouku. Vrátíme ho tam a mícháme, dokud ze směsi nevznikne těsto. |
2 | Do těsta přidáme vejce a směs pomocí lžíce dáme na vymazaný pokropený plech. |
3 | Větrníky pečeme asi deset minut, pak snížíme teplotu na 180 stupňů C a pečeme dalších třicet minut. Větrníky poté propíchneme, aby utekla pára, a necháme je vychladnout. |
4 | Ušleháme šlehačku, cukr a likér. Vzniklý krém potom mažeme na jednu stranu jednoho větrníčku a přiklápíme ji druhým. Poté je poléváme rozpuštěnou čokoládou smíchanou se smetanou. |