Koláč se šlehačkou a jahodovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se šlehačkou a jahodovým protlakem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22193 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
185 g | Cukr moučkový |
20 ml | Džus pomerančový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka | Pomerančová kůra |
250 g | Protlak jahodový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
110 g | Tuk rostlinný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 127,6mg |
Draslík | 100,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 754,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Džus pomerančový, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak jahodový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se šlehačkou a jahodovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme tuk, 170 g cukru a kůru do pěny. Pak přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a 125 g protlaku. |
2 | Promíchanou směs nalijeme do vymazané formy a pečeme ji v troubě čtyřicet minut při 180 stupňové teplotě. |
3 | Smícháme zbytek protlaku a cukru a džus. Směs podáváme samostatně v misce, koláč můžeme ozdobit šlehačkou a pocukrovat moučkovým cukrem. |