Jahody v badyánovém sirupu s anýzem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahody v badyánovém sirupu s anýzem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2220 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 ks | Badyán |
100 g | Cukr krupice |
800 g | Jahody zahradní |
1 kávová lžička | Pastis |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 306,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Pastis mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahody v badyánovém sirupu s anýzem postup přípravy receptu:
1 | 150ml vody s cukrem a hvězdičkami badyánu přivedeme k varu. Poté přilijeme pastis a směs necháme mírně vychladnout. |
2 | Jahody omyjeme, odstraníme stopky a podélně rozpůlíme. Rozložíme do hlubokých talířů, přelijeme vlažným sirupem a vložíme na 2hodiny do lednice. |
3 | Podáváme vychlazené. |