Dušený zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený zeleninový salát
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22203 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
500 g | Cibule |
1 kg | Lilek |
1,5 dl | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 427,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 99,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme, pokrájíme na kostičky a osolíme. Necháme je 30 minut "vypotit". |
2 | Potom je dáme do síta, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. V hlubší pánvi na olivovém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kostky lilku, proužky papriky, vše osolíme, opepříme, zalijeme 1,5 dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka. |
3 | Nakonec k měkké zelenině přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku. |
4 | Salát podáváme teplý i studený. |