Salát s kyselým mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s kyselým mlékem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22208 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 dl | Mléko - podmáslí |
0,5 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 799,9mg |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 91,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s kyselým mlékem postup přípravy receptu:
1 | Listy hlávkového salátu řádně omyjeme, potrháme na kusy a dáme do mísy. Uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Omytou petrželku drobně pokrájíme. |
3 | Kyselé mléko osolíme, opepříme, smícháme s olivovým olejem. Přelijeme salát v míse a lehce promícháme. Porce salátu ozdobíme plátky vajíček a zelenou petrželkou. |