Salát z pečených brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečených brambor
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22209 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 ks | Česnek |
0,5 dl | Ocet vinný |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pečených brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a ve slupce je nasucho upečeme v předehřáté troubě při teplotě 175°C. |
2 | Do zlatohněda upečené brambory oloupeme, dáme do mísy, vidličkou trochu rozmačkáme a postupně do nich zamícháme olej. Během promíchávání přilijeme ocet, přidáme drobně posekaný česnek, sůl a pepř. |
3 | Salát z pečených brambor podáváme teplý i studený. |